Ιστορικό

Η Κεντρική Ανθαγορά Ελλάδος ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Μάρτιο του 1986 και βρίσκεται στο Δήμο Αχαρνών Αττικής, επί της οδού Ανθαγοράς 10, (θέση Αμυγδαλέζα).

Η Ανθαγορά είναι εγκατεστημένη σε οικοπεδική έκταση 80.000 τ.μ. και λειτουργεί σε στεγασμένο χώρο 7.000 τ.μ. με πολύ εύκολη πρόσβαση αφού είναι δίπλα σε βασικούς οδικούς άξονες και διαθέτει άνετους χώρους στάθμευσης και φορτοεκφόρτωσης .

Δραστηριοποιούνται παραγωγοί και έμποροι ανθοκομικών προϊόντων, μόνο για χονδρική πώληση, διαθέτοντας στους ανθοπώλες- πελάτες τους:

  • Ανθοκομικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, εγχώρια και εισαγόμενα, στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές,

  • Τη μεγαλύτερη ποικιλία ανθοκομικών προϊόντων με ανθοκομικά προϊόντα από όλο τον κόσμο,

  • Φιλικό περιβάλλον και άμεση εξυπηρέτηση.

 

Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ

Ο Ανθοκομικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αχαρνών που διαχειρίζεται σήμερα την Κεντρική Ανθαγορά Ελλάδος είναι καθολικός διάδοχος της Κοινοπραξίας Ανθοκομικών Συνεταιρισμών Ελλάδος (ΚΑΣΕ) από το έτος 2014 λόγω μετατροπής της και η οποία είχε συσταθεί το 1981 από 12 Ανθοκομικούς Συνεταιρισμούς όλης της Ελλάδας, με σκοπό την διοίκηση, διαχείριση και τη λειτουργία της Ανθαγοράς.

Η λειτουργία του Συνεταιρισμού διέπεται από τις διατάξεις του Ν.4384/2016. Διοικείται, σύμφωνα με το καταστατικό του, από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο με 5ετή θητεία. Θεσμικό ελεγκτικό του όργανο είναι το Εποπτικό Συμβούλιο με ισόχρονη θητεία. Τα μέλη του Διοικητικού και του Εποπτικού Συμβουλίου εκλέγονται από τη Γενική Συνέλευση του Συνεταιρισμού.

Ο Ανθοκομικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Αχαρνών Αττικής έχει ως μέλη του Έλληνες παραγωγούς ανθέων από όλη την Ελλάδα (Αττική, Πόρο, Κρήτη, Αργολίδα ,Λακωνία, Κορινθία, Μαγνησία κ.α).

 

 

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΑΓΟΡΑ:

Στη Ανθαγορά δραστηριοποιούνται και προσφέρουν χονδρικώς τα προϊόντα τους, Έλληνες παραγωγοί - μέλη του Συνεταιρισμού, έμποροι ανθοκομικών προϊόντων και έμποροι υλικών συσκευασίας.

  • Οι παραγωγοί καλλιεργούν και παράγουν ανθοκομικά προϊόντα σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, θερμοκηπιακές και μη, σε πολλές ποικιλίες, προσφέροντας στην Ελληνική Αγορά προϊόντα υψηλής ποιότητας σε επαρκείς ποσότητες και πολύ ανταγωνιστικές τιμές, μέσα σε φιλικό περιβάλλον με άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση.
  • Οι έμποροι ανθέων και φυτών παρέχουν στους πελάτες μας ανθοκομικά προϊόντα, εισαγωγής και εγχώριας παραγωγής, εξαιρετικής ποιότητας σε μεγάλη και ευφάνταστη ποικιλία χρωμάτων και νέων ποικιλιών.
  • Οι έμποροι υλικών συσκευασίας ανθοκομικών προϊόντων διαθέτουν και υλικά για εξειδικευμένες διακοσμητικές κατασκευές αλλά και μεγάλη ποικιλία συναφών ειδών που αφορούν την ανθοδετική, το γάμο και τη βάπτιση καθώς και τη διακόσμηση των ανθοπωλείων.